Bewegingsprogramma | Diabetes

Bewegen voor betere gezondheid
Voor mensen met diabetes is een gezonde leefwijze extra belangrijk. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende lichaamsbeweging. Met voldoende lichaamsbeweging blijft u gemakkelijker op het juiste gewicht en verbetert u uw conditie. De insulinegevoeligheid, de bloeddruk en de botdichtheid verbeteren en de goede cholesterol stijgt. Bovendien bevordert een gezonde leefstijl de bloedsomloop en versterkt het uw hart, waardoor u de kans op hartziekten en herseninfarct verkleint. Daarnaast kan lichaamsbeweging zorgen voor gebalanceerde bloedglucose waarden.

Persoonlijk beweegprogramma
Fysiotherapie Carnissehuis  heeft speciaal voor mensen met diabetes een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele beweegprogramma. Dit is volledig  afgestemd op een leven met diabetes. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen volgt zijn eigen beweegprogramma. Zo begeleiden wij mensen met diabetes met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbeter en de kwaliteit van leven toeneemt.

Starten met verantwoord bewegen
U start het Beweegprogramma Diabetes met een intakegesprek We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee we rekening moeten houden. U doet een submaximale inspanningstest , zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.

Individueel en in groepsverband
Het Beweegprogramma Diabetes is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut . Deze bekijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma.  In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Bewegingsprogramma | Diabetes is mogelijk bij:


> Fysiotherapie Carnissehuis

Meer weten over tarieven en verzekeraars? Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?